Menu

de mooiste woningen op de mooiste locaties

Uw eigen woning op Parc Residentiel Chateau de Barbet?
Dat kan, er zijn altijd wel enkele woningen in de verkoop.
Het park kent vier typen woningen: Campagne, Gers I, Gers II en Barbet de Luxe. Elk heeft zijn eigen kenmerken
U heeft uw droomwoning gevonden! Maar hoe verloopt nu de aankoop? Onder het kopje 'Wat moet u weten!' treft u informatie over de juridische opzet van het park, over de bijkomende kosten en natuurlijk over de aankoopprocedure.
Op Château de Barbet kunt u zowel permanent wonen als recreatief!
Maak een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding.
tel: +33 05 62 62 08 54
email: receptie@barbet.nl

Hieronder treft u een uitgebreide selectie aan van woningen die momenteel in de verkoop zijn.

Canvas is not supported in your browser ! :(
Huisnr Type Vraagprijs
8 Barbet de Luxe € 295.000,-
30 Barbet de Luxe € 270.000,--
40 Gers 2 € 225.000,--
141 Campagne € 194.000,--
155 Barbet de Luxe € 300.000,--
156 Gers 2 € 275.000,--
167 Gers 2 € 250.000,--
173 Gers 2 € 229.000,--
Woning 141
€ 194.000,--
Huisnummer 141 Campagne
Kavel grote 940 m2 - incl. Meubels
Woning 40
€ 225.000,--
Huisnummer 40 Gers 2
Kavel grote 721 m2 - incl. Meubels
Woning 173
€ 229.000,--
Huisnummer 173 Gers 2
Kavel grote 642 m2 - incl. Meubels
Woning 167
€ 250.000,--
Huisnummer 167 Gers 2
Kavel grote 867 m2 - incl. Meubels
Woning 30
€ 270.000,--
Huisnummer 30 Barbet de Luxe
Kavel grote 729 m2 - incl. Meubels
Woning 156
€ 275.000,--
Huisnummer 156 Gers 2
Kavel grote 747 m2 -
Woning 8
€ 295.000,-
Huisnummer 8 Barbet de Luxe
Kavel grote 603 m3 - incl. Meubels
Woning 155
€ 300.000,--
Huisnummer 155 Barbet de Luxe
Kavel grote 906 m2 -


Contact

Juridische opzet Parc Résidentiel Château de Barbet
Als eigenaar van een villa op parc résidentiel Château de Barbet krijgt u te maken met verschillende organisaties op het park. Hieronder geven wij een overzicht van deze organisaties en hun functies.

Kavel
Indien u besluit tot aankoop van een villa, dan wordt u volledig eigenaar van de villa en de kavel. U bent echter wel gebonden aan regels.

ASL Chateau de Barbet
Deze regels staan in het huishoudelijk reglement (cahier des charges) en de statuten van de ASL, voluit: Association Syndicale Libre. De Nederlandse equivalent voor een ASL is de ‘vereniging van eigenaren’. Aangezien de ASL eigenaar is van de wegen en openbaar groen, wordt de ASL ook wel de ‘vereniging van wegeneigenaren’ genoemd. Elke kavelbezitter is verplicht en automatisch lid van de ASL. Elk lid heeft stemrecht tijdens de algemene ledenvergaderingen van de ASL. Tijdens deze vergaderingen worden onder andere de beheerskosten vastgesteld. Onder het begrip ‘wegen’ valt de infrastructuur, het wegdek, de goten en de openbare verlichting tussen de woningen.

SCI Chateau de Barbet
Voor het beheer van het Château, de bijgebouwen en de algemene voorzieningen is een SCI opgericht, oftewel een Société Civil Immobilier, een onroerendgoedmaatschappij. Elke woningeigenaar verkrijgt bij aankoop van de woning 1/180 deel, op zijn Frans een part social genoemd, in deze maatschap. De koopsom voor het part social zit in de koopsom van uw woning. Minimaal één keer per jaar is er een vergadering, waarin o.a. de jaarrekening wordt goedgekeurd.

SARL BR Services
Om het onderhoud van het park te garanderen is er een werkmaatschappij opgericht. Deze besloten vennootschap is eigendom van de eigenaren en is verantwoordelijk voor het technisch en administratief beheer van het park. Zij voert het onderhoud uit voor de SCI, waaronder de zwembaden, de tennisbanen en het Chateau, alsook de ASL, de wegen en de groenvoorzieningen, en tenslotte verricht zij ook allerlei klusjes voor de eigenaren zelf.

Verhuur
Eigenaren hebben de mogelijkheid om hun woning te verhuren. De eigenaar bepaalt zelf of en wanneer hij wil verhuren. Vervolgens is er de keuze om zelf te verhuren of om via een touroperator te verhuren. Voor meer informatie over het verhuren van uw woning verwijzen we u naar de verhuurpagina.

Restaurant Château de Barbet
SCI Château de Barbet verhuurt haar ruimtes aan een aantal bedrijven, waaronder het restaurant. Het restaurant is voor zowel parkbezoekers als gasten van buiten toegankelijk. Op de pagina van het restaurant treft u bijvoorbeeld de menukaart aan.

Golf du Château de Barbet
Naast het parc ligt Golf du Château de Barbet, een schitterende 9-holes golfbaan. Het is vrij aan eigenaren, huurders, maar ook derden om – tegen betaling – gebruik te maken van de baan. De golfbaan maakt geen deel uit van het park.

Vaste lasten
Onderstaand overzicht geeft een indicatie van de jaarlijkse kosten, die een villa op Château de Barbet met zich meebrengen.

    
Type kosten
Bedrag
Opmerkingen

Jaarlijkse parkbijdrage
Cotisation annuel

± € 2.120,-

Vaststelling door eigenaren

Onroerendgoedbelasting
Taxe foncière

± € 900,-

Afhankelijk van type woning, perceelsgrootte, zwembad, sanitaire voorzieningen

Gebruikersbelasting
Taxe d’habitation

± € 900,-

Electriciteit
Electricité

± € 500,-

Afhankelijk van bewoning, electrische apparaten

Verzekering
Assurance

± € 200,-

Verzekering voor W.A., opstal, inboedel en rechtsbijstand

Water
L’eau

± € 150,-

Sterk afhankelijk van aanwezigheid zwembad en tuinbesproeiing

Totaal

± € 4.870,-

 

 

Aankoopkosten

U overweegt de aankoop van een woning op Château de Barbet. Welke kosten zijn daaraan verbonden?

        Frais de notaire
U koopt de woning kosten koper, wat in Frankrijk betekent dat u dan frais de notaire moet betalen. Het begrip Frais de notaire (=notariskosten) is een verzamelnaam voor alle kosten en belastingen met betrekking tot de aankoop van de woning. Hieronder wordt dus zowel notariskosten als overdrachtsbelasting en registratierechten verstaan.
De frais de notaire worden berekend als een percentage van de koopsom; hoe hoger de koopsom, hoe lager het percentage. Voor de woningen op Château de Barbet is een gemiddeld percentage van 8% toepasbaar.

       Courtage
De kosten van de makelaar, indien een makelaar ingeschakeld is, zijn voor rekening van de verkoper.

        Machtiging
Indien u niet in de gelegenheid bent om in Frankrijk te tekenen voor de koopakte (sous-seing prive) dan wel de leveringsakte (acte authentique), dan is het mogelijk om een machtiging bij een Nederlandse notaris te tekenen.

       

Nutsbedrijven / verzekeringen

 • Electriciteit: Voor het overschrijven van het abonnement bij het electriciteitsbedrijf worden overschrijfkosten gerekend (zo'n € 15,-);
 • Water: Er is een centraal watersysteem op het park; de stand van de watermeter wordt door op de dag van overdracht opgenomen. De jaarlijkse afrekening wordt dan door verkoper en koper verrekend op basis van het verbruik;
 • Riolering: Het gebruik hiervan wordt gelijktijdig met de waterrekening gefactureerd;
 • Gas: Er is geen gasnetwerk op het park aanwezig;
 • Internet: Het park is voorzien van Glasvezel. U kunt via Orange een vaste aansluiting laten verzorgen
 • Verzekering: Het overschrijven van de verzekering is gratis. De premie hangt af van de grootte van de woning en de inventariswaarde;
 • Bank: Het openen van een bankrekening in Frankrijk is gratis. Voor diensten als internetbankieren of een bankpas worden kosten in rekening gebracht.